fbpx

FAQ

Der kan være mange spørgsmål, hvis du skal i gang med at tage kørekort. Nedenfor har vi samlet en række svar på de mest almindelige spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål

Du er altid velkommen til at ringe eller skrive til mig, hvis der er spørgsmål, du gerne vil have uddybet, eller hvis du ikke kan finde et relevant svar her på siden.

Lovpakken er en betegnelse for det lovpligtige indhold i køreuddannelsen, som man som minimum skal gennemføre.

Det lovpligtige indhold er:

  • 29 teorilektioner
  • 4 lektioner på lukket øvelsesplads
  • 16 lektioner i kørsel på vej
  • 4 lektioner på køreteknisk anlæg

Alle lektioner har en varighed á 45 minutter.

De fleste køreskoler har lavet pakketilbud, som indeholder den lovpligtige undervisning – de såkaldte lovpakker.

Lovpakketilbuddet giver dog ikke det reelle billede af, hvad kørekortet kommer til at koste. Der er en række omkostninger, som ikke er indeholdt i pakketilbuddene, f.eks. prøvegebyr til politiet, udgifter til færdselsrelateret førstehjælpskursus, leje af skolevogn til køreprøven m.m.

Hos Køreskolen Hornbæk ønsker vi, at du skal have det bedste overblik over dine udgifter. Derfor har vi lavet en pakke, som vi kalder for Lovpakken Plus: En lovpakke, som indeholder alt det lovpligtige plus færdselsrelateret førstehjælpskursus, prøvegebyr til politiet, leje af skolevogn m.v. Den indeholder også en licens til online teoribog og online teoriprøver, så du kan sidde derhjemme og forberede dig optimalt til teoriprøven. Det eneste, som pakken ikke indeholder, er udgifter til pasfoto samt lægeerklæring. Ekstra kørelektioner er heller ikke inkluderet.

Består du dermed første gang, og har du ikke brug for ekstra kørelektioner, så har du ingen udgifter ud over pakkeprisen, pasfoto og lægeerklæring.

Du kan se det fulde indhold af Lovpakken Plus her.

Udover de udgifter, der er forbundet med undervisningen på køreskolen, skal du betale for lægeerklæring og pasfoto. Du kan se udgifterne i menuen “Kørekortpriser”.

Prisen på lovpakkerne dækker den lovpligtige undervisning – dvs. 29 lektioner teori, 4 lektioner på lukket øvelsesplads, 16 lektioner i kørsel på vej og 4 lektioner på køreteknisk anlæg. For nogle er det nok med den lovpligtige undervisning; andre har brug for lidt flere køretimer. De ekstra køretimer er ikke inkluderet i lovpakkerne.

Bemærk, at priserne i lovpakken kun tager højde for én prøve – så hvis du dumper, har du nye udgifter til prøvegebyr samt leje af skolevogn.

Ja, du kan sagtens dele betalingen for lovpakken op i flere rater.

  • 1. rate skal være betalt inden 2. gang teori.
  • 2. rate skal være betalt inden 6. gang teori.

Fordi der er mere administration, når betalingen deles op, er der et administrationsgebyr på 250 kr., som kommer oven i lovpakkeprisen.

Jeg har fokus på dig, og derfor vil jeg bestræbe mig på, at vi planlægger kørslen, så det passer bedst muligt for dig.

En af fordelene ved at have små teorihold på maks. 6 elever er, at det bliver nemmere at finde tider, som passer alle godt.

Der er dog rift om køretider efter skoletid og weekender, og det er ikke altid, at det kan lade sig gøre. Så må vi arbejde sammen om at finde den næstbedste løsning.

Du kan begynde undervisningen, når du er 16 år og 9 måneder gammel.

Undervisningen foregår på Sauntevej 2C, 2. sal i Hornbæk. Det er i samme bygning som apoteket nede i hovedgaden. Indgangen er på bagsiden af huset inde i gården.

Det tager kun 2 minutter at gå fra stationen i Hornbæk til teorilokalet.

Teoriundervisningen foregår en gang om ugen og varer fra kl. 17-20.

En lektion varer 45 minutter.

En teoriaften består af flere lektioner og varer fra kl. 17-20.

En køretime består af to lektioner og varer 90 minutter.

Som udgangspunkt må du maksimalt holde pause i 3 måneder, hvis du ikke skal begynde forfra. Men der kan være undtagelser – du kan læse lovteksten her: Kørekortbekendtgørelsen.

Du kan godt være fraværende fra teoriundervisningen, men kun én gang i løbet af undervisningen. Hvis du har fravær flere gange, er du nødt til at skifte til det efterfølgende hold – og så må du vente, til de har nået det niveau, du var nået til. Det forlænger altså den tid, det tager at erhverve kørekortet, med cirka en måned.

Du skal som minimum have gennemgået alle de teoretiske lektioner.

Du er klar til køreprøven, når du over flere forsøg ikke har mere end højst 2-3 fejl i online-teoriprøverne, og hvis du samtidig viser, at du kan køre sikkert og forudseende i trafikken uden væsentlig indgriben fra din kørelærer.

Hvis du er 17 år og skal køre bil med ledsager, skal ledsageren være minimum 30 år gammel. Ledsageren skal også have haft kørekort i mere end 10 år og må ikke være frakendt kørekortet.

Hvis du skal op til en ny køreprøve efter at være dumpet, skal du betale nyt prøvegebyr samt ny leje af skolevogn til køreprøven.

Desuden skal du betale for de ekstra køretimer, der skal til, før din kørelærer vurderer, at du er klar til at gå til prøve igen.

Du kan aflyse din køretime op til 24 timer. Hvis du melder fra senere end det, skal du betale for to kørelektioner, fordi hver undervisning foregår som en dobbeltlektion.

EU’s persondataforordning kræver, at virksomheder nedskriver, hvordan personfølsomme data opbevares og slettes.

Som elev giver du Køreskolen Hornbæk lov til at booke prøver i dit cpr. nr. på køreprøvebooking.dk.

Dine data bliver indskrevet i Køreskolens administrative system, som bliver hostet af drivelogger.dk, som også er databehandler.

Dit tlf. nr. vil blive brugt til oprettelse i køreprøvebooking.dk samt drivelogger.dk, så du kan modtage beskeder om bookede kørelektioner, prøver m.v.

Når din køreuddannelse er gennemført, skal Køreskolen Hornbæk gemme/opbevare din lektionsplan i 5 år. Dette sker i det administrative system hos Drivelogger.dk. Efter 5 år bliver lektionsplanen og dine data slettet.

Hvis du ønsker at stoppe undervisningen hos Køreskolen Hornbæk, før du er færdig med forløbet, afregner vi de ydelser, du har fået op til det tidspunkt, hvor du stopper. Det sker til listeprisen. Du går altså glip af den rabat, der følger med undervisningspakkerne.

 

Hvis du er utilfreds med undervisningen, så tag en snak med os. Vi vil altid gerne lytte og prøve at finde en løsning, som du er tilfreds med.

Hvis du ønsker at klage over undervisningen, skal det ske til ankenævnet for køreundervisning: www.ankesag.dk.

Ankenævnet er oprettet af Forbrugerrådet Tænk og Dansk Kørelærer-Union og behandler klager fra forbrugere mod kørelærere.

Køreskolen Hornbæk hjælper dig videre

Vil du finde ud af, hvornår du kan begynde på at tage kørekort? Er du usikker på hvor mange køretimer, du har brug for? Eller er du i tvivl om, hvordan du skal generhverve dit kørekort? Ring eller skriv, hvis du har spørgsmål – så hjælper vi med at finde svarene og kan vise dig den løsning, der passer bedst til dig.